Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Pojačana kontrola letnjih bašti

Komunalna inspekcija će pojačati kontrolu kafića u narednim danima, kako bi se uverili da imaju rešenje o postavljanju bašte, najavio je glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev.

Radikali protiv ulice Josefa Lapida

Ulica Nova 30 dobiće naziv po Josefu Tomiju Lapidu, nekadašnjem predsedniku Muzeja holokausta "Jad vašem" i zameniku premijera Izraela, inače rođenom Novosađaninu, odlučila je Komisija za nazive ulica.

Zatvara se most kod Beške

Saobraćaj na autoputu Novi Sad-Beograd, od ponedeljka 22. marta biće obustavljen u pojedinim delovima dana, zbog radova na mostu kod Beške, saopštilo je preduzeće "Putevi Srbije".

Virtuelni matičar radi od nedelje

Virtuelni matičar trebalo bi ponovo da počne da radi tokom sledeće nedelje, što će olakšati građanima dobijanje izvoda iz matičnih knjiga i ujedno smanjiti redove ispred matičarskog zdanja.

GSP popustio pod pritiskom

Pravo na besplatne karte za prevoz u gradskim autobusima trebalo bi da bude vraćeno svim penzionerima starijim od 65 godina.

U poslu s cementom utajili 42 miliona

Poreska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv N. K. iz Novog Sada, vlasnika i direktora preduzeća "MUKL", i ranijeg direktora, S. Z. iz Zrenjanina, osumnjičenih za utaju više od 42 miliona dinara poreza.

U Srbiji 17.000 milionera

Poreskoj upravi u Novom Sadu rekordnu zaradu prijavio je obveznik koji je u prošloj godini ostvario priliv od 80.000.000 dinara, odnosno oko 880.000 evra bruto.

Izmena u smenama na bazenu

Zbog održavanja Uskršnjeg plivačkog mitinga "Novi Sad 2010" u subotu, 20. marta, u periodu od 10 do 15 časova, biće izmenjen raspored građanskih smena na bazenu.

Evropski ples u Novom Sadu

Evropska plesna unija organizuje u nedelju, 21. marta najveće plesno takmičenje u Srbiji ''ESDU Serbian open'', koje će biti održano u Maloj sali Spensa.